zondag 5 oktober 2014

Turkije evacueert dorpen aan de Syrische grens

Rook boven de stad Kobani. © afp.


Na verscheidene granaatinslagen aan de Syrische grens ten zuiden van de Turkse plaats Suruç, hebben de Turkse autoriteiten vandaag besloten twee dorpen aan de grens te evacueren.

Eerder vandaag raakten vier mensen gewond toen een granaat een woonhuis in de streek trof. Elders raakte een politieagent gewond als gevolg van granaatsplinters.

Suruç ligt niet ver ten noorden van de Syrische plaats Kobani (Ayn al-Arab). Rond die grensstad wordt al geruime tijd gevochten tussen Koerdische Syriërs en de extremisten van Islamitische Staat. De meeste burgers zijn uit Kobani de grens over naar Turkije gevlucht.
Gevangenis

Dertig mensen ontsnapten vrijdagavond uit een gevangenis in het noord-oosten van Syrië die door strijders van Islamitische Staat (IS) werd bewaakt. Ze wisten te ontkomen na een luchtaanval van de internationale coalitie op de gevangenis in de regio al-Shadadi, onder leiding van de Verenigde Staten, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vandaag.

De organisatie heeft geen gegevens over de identiteit van gevangenen en de redenen voor hun gevangenschap gegeven. Slechts een deel wist uit handen van de extremisten te blijven, de rest werd opnieuw opgepakt door de IS-strijders.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten