maandag 6 oktober 2014

Vrouwelijke soldaat geroemd om zelfmoordaanslag op IS

Afbeelding weergeven op Twitter
-



De Koerdische soldate Arîn Mîrkan is het boegbeeld van het verzet tegen de strijders van Islamitische Staat geworden. Mîrkan kwam gisteren bij het verdedigen van de stad Kobani zonder munitie te zitten. In plaats van zich over te geven aan IS blies ze zichzelf op. Een nog onbekend aantal IS-soldaten kwam daarbij om.

De jihadisten stonden op het punt om de munitieloze vrouw in te rekenen, toen ze plotseling een explosie liet afgaan. De Koerdische volksmilitie roemde vandaag in een statement haar 'sterke wil en vastberadenheid' en zeiden dat Mîrkan 'de geest van verzet in de harten van de Koerden' is. 'Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de troepen van IS hun doel niet bereiken.'

Doden
De strijd in Kobani, de Syrische stad die grenst aan Turkije en die in het Arabisch Ayn al-Arab heet, gaat onverminderd door. Vanochtend vielen tientallen doden toen Koerdische verdedigers van de stad een aanval van IS afsloegen. Aan de zijde van de Koerdische volksmilitie vielen 19 doden, aan IS-kant zeker 27. Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

'We zullen winnen of sterven. We zullen ons tot het eind verzetten', zei een leider van de strijdkrachten in de stad. Vanmiddag hees IS haar zwarte vlag op een gebouw in het oosten van Kobani.




Bron
Lees ook: Koerdische strijders gedood door zelfmoordaanslagen Syrië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten