vrijdag 26 september 2014

Drie brandweermannen 9/11 sterven op dezelfde dag

Archiefbeeld © anp.


Luitenant Howard Bischoff (58), en brandweermannen Robert Leaver (56) en Daniel Heglund (58) hebben veel met elkaar gemeen. Alledrie hebben ze zich ingezet om mensenlevens te redden op Ground Zero. De brandmannen kregen allemaal kanker, waarschijnlijk als gevolg van giftige stoffen die vrijkwamen bij het instorten van het World Trade Center. Ze gingen hierdoor vervroegd met pensioen en overleden afgelopen maandag alledrie op dezelfde dag.


Honderden hulpverleners die werkten op Ground Zero kregen de afgelopen dertien jaar kanker. Artsen en onderzoekers kunnen echter nog niet spreken van een verband tussen de ziekte en 9/11. Kanker is in Amerika namelijk doodsoorzaak nummer één voor mannen tussen 45 en 65 jaar. Daarnaast hebben de meeste medische onderzoeken nog geen aanwijzingen gevonden voor een verband.

Brandweercommandant Daniel Nigro noemt het overlijden van de drie brandweermannen 'een pijnlijke herinnering dat we 13 jaar later nog steeds een vreselijke prijs betalen voor de heldendaden van het korps'.

Het Congres van de Verenigde Staten heeft 27,8 miljard dollar gereserveerd voor mensen met aandoeningen die kunnen worden gerelateerd aan 9/11.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten