zaterdag 27 september 2014

Vergeten tijdcapsule ontdekt in eeuwenoud standbeeld

De Bostonian Society heeft deze week een gerucht bevestigd dat al langer de ronde deed in de Amerikaanse stad. In de kop van het bekende leeuwenstandbeeld bovenop het Old State House bevindt zich een tijdcapsule uit 1901.

'We proberen nu een manier te vinden om de capsule te openen zonder de leeuw te beschadigen', aldus een woordvoerder van de vereniging. De opening zou voor volgende week gepland staan.

Het standbeeld van de leeuw bevond zich naast dat van een eenhoorn, bovenop het dak van het historische Old State House in de Amerikaanse stad Boston. Het is het gebouw waar in 1776 de Declaration of Independence werd voorgelezen. Toen onlangs de twee symbolen van de Britse monarchie naar beneden werden gehaald voor restauratiewerken, bevestigde een beeldhouwer het bestaan van de tijdcapsule.

Het zou om een koperen doos gaan, zo groot als een schoenendoos, die is vastgemaakt in de kop van de leeuw. Op basis van een krantenartikel uit die tijd vermoedt men dat de tijdcapsule foto's, handtekeningen, krantenartikels en brieven van politici en prominente burgers bevat.

'Hopelijk is de inhoud niet nat geworden', zei Heather Leet, een woordvoerder van de Bostonian Society, de vereniging die het gebouw onderhoudt. De vereniging zou zelf al enkele jaren op de hoogte zijn van de capsule, omdat een van de nazaten van de oorspronkelijke beeldhouwer hen daarover een brief had geschreven. Een glasvezelcamera bevestigde het bestaan van de koperen doos.

Ideeën voor nieuwe capsule
De vereniging is intussen een campagne gestart met de vraag wat er in een nieuwe tijdcapsule moet worden gestopt die pas weer over 113 jaar opengemaakt mag worden. Ideeën en suggesties kunnen via Twitter en Facebook gedeeld worden met de hashtag #LionAndUnicorn.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten