donderdag 25 september 2014

Irak: 'IS plant aanslagen op metro's in VS en Parijs'

De Iraakse premier Haider al-Abadi deed de onthulling tijdens de zitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York. © ap.



De extremistische terreurmilitie Islamitische Staat (IS) heeft op korte termijn aanslagen gepland op metro's in de VS en Parijs, zo heeft volgens diverse media de Iraakse premier Haider al-Abadi gewaarschuwd in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Volgens de door de Britse commerciële zender Sky geciteerde bewindsman zijn de complotten nog niet verijdeld, zij het wel dat de VS zijn gealarmeerd.

De plannen zijn ontdekt door de Iraakse geheime diensten, aldus de conservatieve Amerikaanse zender Fox News. De complotten zouden het werk zijn van 'buitenlandse strijders van IS in Irak'.

Volgens de Amerikaanse zender NBC hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten geen bewijzen van een huidige dreiging voor de ondergrondse van New York. De Amerikaanse federale recherche FBI heeft het bericht met andere Amerikaanse inlichtingendiensten nagetrokken.




Bron
Lees ook: Asscher: waakzaamheid geboden, maar geen reden om bang te zijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten