dinsdag 23 september 2014

Heroïsche moeder redt baby met haar laatste krachten

© Facebook.






De 33-jarige Jessica Arrendale uit Atlanta heeft op het moment dat ze haar laatste adem uitblies nog een heldendaad verricht. Toen ze werd neergeschoten door haar vriend wist ze haar lichaam zo te draaien dat hun zes maanden oude dochtertje in de wc-pot viel. Die handeling redde waarschijnlijk het leven van het meisje.

Jessica en haar vriend Antoine Davis, een voormalige marinier die ooit diende in Irak, kregen vorige week na een avondje uit ruzie over de voogdij van hun kind. De dronken man reageerde erg agressief. De vrouw, die Cobie in haar armen vasthield, greep naar een honkbalknuppel om zichzelf te beschermen maar haar vriend pakte de knuppel af en sloeg zijn vrouw en kind.

In allerijl vluchtte Jessica met haar baby naar de badkamer en sloot zich daar op. De marinier nam zijn geweer, forceerde de deur van de badkamer en schoot zijn vriendin door het hoofd. Doordat de vrouw over het toilet viel, kwam Cobie in de wc-pot terecht.

Wilskracht
De politie begrijpt achteraf niet hoe de moeder het voor mekaar kreeg om haar lichaam tijdens de val de andere kant op te draaien. Met haar laatste krachten redde ze waarschijnlijk de baby, want wellicht wilde de dolgedraaide marinier ook het kind doden. 'Jessica viel over het toilet waardoor ze Cobie in de pot kon laten vallen en zo kon beschermen met haar lichaam. Ze beschikte over een ongelofelijke wilskracht en deed er alles aan om het leven van haar kind te vrijwaren', vertelt Teresa Inniello, de moeder van Arrendale.

Dertien uur
Nadat Antoine zijn vriendin had doodgeschoten, sloeg hij de hand aan zichzelf. Dertien uur later werden de twee lichamen en de baby in de woning aangetroffen door de politie.

De baby is momenteel nog in het ziekenhuis aan het herstellen van een hoofdwond en onderkoelingsverschijnselen. Oma Teresa Inniello hoopt het kind snel mee naar huis te nemen, waar ze ook al zorg draagt voor de vijftienjarige dochter van Jessica. Vrienden zamelen geld in voor de begrafenis van hun heldin die met haar laatste adem het leven van haar baby wist te redden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten