maandag 22 september 2014

Okselbrand oorzaak ongeval met drie gewonden

De Ford Bronco waar kort voor het ongeluk een brandje was. © Ada County Sheriff's Office.

In Amerika is vorige week een auto verongelukt, doordat het okselhaar van de chauffeur in brand stond. Er vielen drie gewonden bij het ongeluk.

Het merkwaardige ongeval gebeurde vorige week in Idaho. Aan het stuur van de Ford Bronco zat de 18-jarige Tristan Meyers. Naast hem zat een jongen van 16, die aan het dollen was. Hij stak het okselhaar van de chauffeur in brand met een aansteker.

Het gevolg hiervan was dat Tristan de controle over het stuur verloor en van de weg afraakte. Twee meisjes van 15 en 16, die op de achterbank zaten, werden uit de wagen geslingerd. In totaal werden drie inzittenden naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. Niemand van de inzittenden droeg een veiligheidsgordel.

Bij zijn ondervraging verklaarde Tristan dat hij was uitgeweken voor een dier dat de weg had overgestoken. De andere passagiers vertelden wel de waarheid tijdens het verhoor, iemand had het okselhaar van de bestuurder in brand gestoken.

Tristan kreeg een bekeuring voor roekeloos rijden. De jongen die verantwoordelijk was voor de okselbrand werd beboet omdat hij de chauffeur had gehinderd.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten