maandag 22 september 2014

Man pleegt zelfmoord op Skype en nodigt kijkers uit

Foto ter illustratie © Archieffoto ANP.

De politie in Rusland heeft een onderzoek geopend in een zaak van een weerzinwekkende zelfdoding. Een man had zijn wanhoopsdaad aangekondigd op sociale media en nieuwsgierigen uitgenodigd om zijn zelfmoord 'live' te volgen via Skype. 'Het is verschrikkelijk. Ze deden niets om hem te stoppen. Integendeel, ze moedigden hem aan', luidt het bij de politie.

De 26-jarige Sergey Kirilov liet weten dat hij, surfers die zijn zelfdoding wilden volgen, zou toevoegen aan zijn Skypeaccount. Dat gebeurde dan ook en tientallen keken via Skype toe hoe hij de voorbereidingen trof. Niemand ondernam ook maar een poging om hem op andere gedachten te brengen. In tegendeel, ze spoorden hem aan omdat 'het allemaal te lang duurde. Een echte man maakt er sneller een einde aan', zei een wansmakelijke 'toeschouwer'.

De politie probeert nu om ze allemaal te traceren. 'Het is echt onwaarschijnlijk dat mensen dit beschouwen als een vorm van entertainment. We gaan iedereen die toekeek via Skype opsporen en vooral diegenen die hem aanmoedigden. Zij riskeren nu vervolgd te worden voor dood door schuld.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten