vrijdag 26 september 2014

'Ebola-slachtoffers staan op uit de dood, paniek in dorp'

© EPA.


Twee patiënten, die gestorven waren aan het ebola-virus, zijn in Liberia opgestaan uit de dood. Dat meldt althans de lokale krant The New Dawn. De slachtoffers, allebei vrouwen, stierven in twee verschillende dorpen in de regio Nimba. Na hun herrijzenis brak er paniek uit.

De ernstig zieke Ma Kebeh, een veertigplusser, bracht de laatste twee dagen voor haar dood door in totale afzondering zonder eten en drinken in haar huis in het dorpje Hope Village. Net zoals de bejaarde Dorris Quoi werd ze maandag naar haar begraafplaats gebracht toen het 'mirakel' plaatsvond.

De 'dode' vrouwen kwamen onverklaarbaar weer tot leven. Die gebeurtenis leidde echter niet tot vreugde bij de dorpelingen maar wel tot ongeloof, ontzetting en paniek. In het geval van Doris Quoi werd gezegd dat ze een geest was die dood hoorde te zijn en zich niet meer onder de levenden mocht begeven.

Sinds de ebola-crisis uitbrak, kwamen er wel meer bizarre verhalen uit de Nimba-regio. Zo is een inheemse dokter die claimde dat hij besmette personen kon genezen, nu zelf aan de ziekte overleden. Maar volgens de The New Dawn gaat het wel degelijk over de eerste gevallen van mensen die zijn opgestaan uit de dood.

De meest logische verklaring is uiteraard dat beide slachtoffers onterecht dood werden verklaard, terwijl ze nog in coma verkeerden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten