zaterdag 15 december 2012

Kinderen vinden 'schatkist' in struiken

De 10-jarige Jinke en haar vriendje Nathan deden een paar dagen geleden een opmerkelijke vondst. In de struiken niet ver van hun huizen in het Noord-Hollandse Halfweg vonden ze twee kistjes met sieraden.

'We waren op zoek naar een nieuwe plek voor een hut,' vertelt Jinke vandaag in het Algemeen Dagblad. 'Toen zagen we die zak liggen. Nathan heeft hem omgekieperd. We zagen toen twee kistjes met sieraden erin. Toen we het hadden uitgestald, hadden we een handdoek vol,' vertelt Femke. 'Kettinkjes, armbandjes, broches, zo'n oud zakhorloge en zo'n mooie gouden ring met een bloedkoraal. En dan ook nog bankpasjes en de kopieën van twee paspoorten.'

Voor de politie was het een koud kunstje om de twee wat oudere eigenaren van de juwelen op te sporen. De 'schat' bleek de verstopte buit van een inbraak. Dieven hadden op 7 december bij een echtpaar in Uitgeest toegeslagen.

De inbrekers zijn nog niet gepakt. 'Helaas konden we geen sporen op de sieraden meer vinden, omdat de spullen er al een paar dagen lagen,' aldus de politie Kennemerland.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten