dinsdag 11 december 2012

Schokkend: jongetje onthoofdt gevangene in Syrië

De grenzen van de menselijkheid worden in Syrië dagelijks overschreden, maar een filmpje heeft voor nog meer ophef gezorgd. Op deze onscherpe opnames is te zien hoe een jong kind van amper tien jaar oud een weerloze gevangene onthoofdt met een zwaard.

Deze gruweldaden werden gisteren op internet geplaatst en zouden plaatsgevonden hebben in Homs, het bolwerk van het verzet tegen het regime van president Bashar al-Assad. Vraag is alleen: Wie is er écht verantwoordelijk voor deze film?

Rondom het kind staan verschillende mannen het kind aan te moedigen. 'Allahu Akbar, Allahu Akbar' ('God is Groot'), klinkt het als hij de gevangene op gruwelijke wijze heeft vermoord. In het filmpje (Let op: NIET geschikt voor jonge kijkers!) wordt ook nog een tweede onthoofde lichaam getoond, waarvan niet duidelijk is of ook die verminking het werk is van de jongen.






Volgens verschillende bronnen zouden de twee slachtoffers ontvoerde alawitische officieren van het Syrische leger zijn, leden van dezelfde religieuze minderheid als de president. Onlangs werden er immers tien officieren ontvoerd; twee werden voor een behoorlijke som losgeld vrijgelaten, de zes anderen zitten nog steeds gevangen.

Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel is het allerminst zeker dat de opstandelingen achter het filmpje zitten. Ook vraagt het blad zich af of de zaak niet in scène is gezet. De zeer regeringsgetrouwe zender Sham FM in Syrië heeft het filmpje online gezet. Het zou evengoed een actie van het Syrische regime kunnen zijn om de opstandelingen in een kwaad daglicht te stellen.

In totaal zouden al meer dan 38.000 mensen om het leven zijn gekomen sinds de opstand tegen het regime van Bashar al-Assad in maart 2011 uitbrak.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten