zondag 14 september 2014

24-jarige Amerikaan veroordeeld tot Noord-Koreaans strafkamp.

De Amerikaan Matthew Miller wordt voorgeleid voor een Noord-Koreaanse rechtbank. Hij werd vandaag veroordeeld tot zes jaar strafkamp. © ap.


In Noord-Korea is een Amerikaan veroordeeld tot een werkstraf van 6 jaar. De 24-jarige Matthew Miller zal jarenlang zwaar werk in een kamp moeten verrichten voor het begaan van 'vijandelijke handelingen', meldde het staatspersbureau KCNA vandaag.

De man uit Californië werd in april aangehouden op de luchthaven van de hoofdstad Pyongyang. Volgens de rechtbank werd hij opgepakt toen hij zijn toeristenvisum verscheurde en politiek asiel aanvroeg. Volgens Pyongyang deed hij zich voor als toerist, maar was hij dat niet.

Vanochtend vond een korte hoorzitting plaats in het geïsoleerde land. De rechtbank bepaalde dat Miller niet in hoger beroep mag gaan tegen de uitspraak.

Op een foto van de zitting is Miller te zien die wordt geflankeerd door Noord-Koreaanse militairen. Ook is een foto naar buiten gebracht van zijn paspoort en zijn verscheurde visum.

Andere Amerikaan staat ook terecht
Naar verwachting moet binnenkort ook een andere Amerikaan terechtstaan. Wanneer is nog niet bekend. Het gaat om de 56-jarige Jeffrey Fowle, die ook als toerist naar het land reisde. In mei werd hij opgepakt omdat hij een bijbel zou hebben achtergelaten in een club.

Een derde Amerikaan, de Koreaans-Amerikaanse missionaris Kenneth Bae, zit een straf van 15 jaar uit in een werkkamp op verdenking van poging tot omverwerping van het regime. Hij werd in 2012 gearresteerd.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten