vrijdag 19 september 2014

Meisje geboren zonder bloed tartte alle natuurwetten

'Mirakelmeisje' Maisy Vignes (4) uit het Ierse Waterford tartte bij haar geboorte alle wetten van natuur en wetenschap. Geboren zonder bloed in haar lichaam, zou ze 0% kans moeten hebben om te overleven, maar nu is ze dan toch opgegroeid tot een normaal en gezond meisje dat haar eerste stappen op de basisschool gaat zetten.

Nog altijd zijn mensen verbaasd als ze horen van het opmerkelijke verhaal van de geboorte. Door problemen in de laatste fase van haar zwangerschap van Maisy, zoog haar moeder als het ware al het bloed uit het kleine lichaampje. De doktoren hadden en hebben nog altijd geen verklaring over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Maisy moest met een keizersnede ter wereld worden gebracht. Ze zag ongewoon bleek en toen artsen probeerden bloed bij haar af te nemen bleek er alleen een kleine hoeveel bloedplasma uit te komen. Door in totaal drie snelle bloedtransfusies werd haar leven gered. Wonderwel ook nog eens zonder dat ze schade aan hersenen en andere organen opliep. Normaal gesproken leidt een tekort aan bloed in de hersenen snel tot schade.

Prikkels
Dat bewijs kregen vader en moeder echter pas na vier spannende maanden, toen voor het eerst bleek dat met haar spraakvermogen alles in orde was en ze ook op een normale manier reageerde op prikkels om zich heen. Voor zover bekend is Maisy de enige baby ooit die op deze manier geboren is en er volkomen gezond uit is gekomen.

En er is meer reden voor vreugde. Een kleine vier maanden geleden werd haar broertje Ellis geboren. Hoewel moeder Emma (31) nauwgezet in de gaten werd gehouden gedurende haar zwangerschap, kwam het mannetje zonder enige complicatie ter wereld.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten