woensdag 17 september 2014

Amerikaan rijdt 3000 kilometer om moord te bekennen

Snelweg in Arizona. © afp.


Een man is bijna heel Amerika doorgereden omdat hij schuld wilde bekennen aan een meer dan 15 jaar oude moord op een vrouw. De man zou de vrouw hebben vermoord met een zaklamp. Matthew Gibson werd veroordeeld tot meer dan 10 jaar gevangenisstraf, nadat hij zichzelf had aangegeven.

'Zijn naam is nooit voorgekomen in dossiers of rapporten. We wisten niet eens van zijn bestaan af', zei assistent-aanklager Jace Zack gisteren volgens persbureau AP. 'Ik ben er 100 procent zeker van dat hij nooit gepakt zou zijn als hij zichzelf niet had aangegeven.'

Ron Gilleo, de advocaat van Gibson zegt dat de moord op Barbara Leone Brown in 1997 in Colorado de man erg heeft aangegrepen. 'Hij wilde het kwijt.'

'Het spijt me'
In een geschreven verklaring die Gibson vorige maand aan de autoriteiten heeft geschreven, staat dat hij zich al jaren schuldig voelde over de moord. 'Alleen de Heer weet wat er die nacht allemaal is gebeurd, maar het spijt me', schrijft hij. 'Jarenlang heb ik hierdoor moeten huilen en heeft dit zwaar op mijn ziel gedrukt.' Het schuldgevoel werd de man uiteindelijk te veel, waardoor hij in zijn auto stapte en bijna 3000 kilometer afgelegde van Noord Carolina naar Arizona.

Het lichaam van Brown werd jaren geleden gevonden langs de Colorado River in west Arizona. Ze had meerdere breuken aan haar schedel.

Volgens de politie wist Gibson informatie te geven die overeenkwam met Brown's dood. Aan autoriteiten heeft hij verteld dat hij ruzie kreeg met de vrouw, waarna hij haar sloeg met de zaklamp en haar lichaam dumpte langs de rivier.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten