dinsdag 21 april 2015

21-jarig meisje sterft door overdosis giftige 'dieetpillen'


Twee tabletten, meer is er niet nodig voor een dodelijke dosis. Een Britse studente nam er acht. ,,Dokters hadden geen enkele kans om haar te redden", vertelde de moeder van de 21-jarige Eloise Parry aan de BBC. Het meisje overleed eerder deze maand, hoogstwaarschijnlijk aan een overdosis giftige dieetpillen die ze online had gekocht. Haar moeder waarschuwt nu voor de gevaren van zogenaamde 'wonderpillen'.

Eloise was op 12 april zelf naar het ziekenhuis gereden toen ze zich 'niet goed voelde'. Aanvakelijk was er ook weinig reden tot paniek, vertelde de moeder.

Toen de resultaten van het toxicologisch rapport terugkwamen, bleek pas hoe ernstig haar toestand was. Terwijl de pillen begonnen werken, steeg het metabolisme van het meisje zo hard, dat ze volgens de BBC letterlijk 'van binnenuit opbrandde'. De artsen probeerden haar nog af te koelen, maar het kwaad was al geschied.

Dinotrofenol
Na haar dood werd al snel duidelijk dat de pillen dinotrofenol - ook wel DNP - bevatten. ,,Dit is eigenlijk een industriële chemische stof. Het is niet bedoeld voor menselijke consumptie. Het wordt gebruikt als pesticide, is erg gevaarlijk, extreem giftig en kan zelfs in kleine hoeveelheden enorme verwoestende effecten hebben", verklaart hoofdinspecteur Jennifer Mattinson van de politie in het Britse Shrewsbury tegen de BBC.

,,Eliose had nooit de bedoeling om zichzelf van het leven te beroven. Ze begreep gewoon niet echt hóe gevaarlijk de tabletten waren die ze nam. Veel mensen geloven niet dat een dieetpil ook dodelijk kan zijn. DNP is geen wonderpil. Het is een dodelijke gifstof", aldus de moeder.

Verbrandt alles
Als de stof eenmaal in je systeem zit, richt het enorm veel schade aan. Het verbrandt niet alleen vet; het verwoest ook al je spieren, aldus de moeder van het slachtoffer.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de pillen. De preciese doodsoorzaak van Eloise moet nog bevestigd worden door een autopsie.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten