woensdag 22 april 2015

Politie verijdelt aanslag op kerken in Parijs


Moslimextremist doodde vrouw vlak voor arrestatie

© afp.


De Franse politie heeft een moslimextremist opgepakt die van plan was een aanslag te plegen op een of meerdere kerken. Dat heeft de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve gezegd.

De man wordt niet alleen verdacht van het voorbereiden van een aanslag, maar ook van de moord op een jonge vrouw.

Hij zou de vrouw, een 32-jarige Française die voor een training in Parijs was, hebben gedood vlak voordat hij zondag werd opgepakt. De vrouw werd zondag dood aangetroffen in haar in brand gestoken auto. Het lijkt te gaan om een willekeurige moord.

De verdachte, een 24-jarige student computerwetenschappen met de Algerijnse nationaliteit, woonde al enkele jaren in Frankrijk. Sinds vorig jaar werd hij door de Franse veiligheidsdiensten in de gaten gehouden.

Zichzelf neergeschoten
Een bron bij de Franse veiligheidsdiensten zei dat de man werd opgepakt, nadat hij zichzelf zou hebben neergeschoten en een ambulance had gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam troffen ze een bloedspoor aan dat ze konden volgen tot de auto van de verdachte.

In de auto lagen geladen wapens - waaronder een kalasjnikov, pistool, kogelvrij vest en munitie - en aantekeningen over mogelijke doelwitten. Toen de politie later ook zijn woning doorzocht werden er nog meer wapens aangetroffen en bewijzen dat de man banden had met moslimextremisten.

De man heeft zijn verwondingen waarschijnlijk opgelopen toen hij de vrouw om het leven bracht. Hij had zichzelf daarbij in het been geschoten.

Sinds de aanslagen in januari zijn de veiligheidsmaatregelen in Frankrijk flink opgeschroefd.




Bron
Lees ook: Arrestaties wegens geplande aanslag op kerk in Parijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten