woensdag 22 april 2015

Hond leent tractor van baasje en rijdt snelweg op

Afbeelding weergeven op Twitter




De verkeersdienst van Schotland waarschuwde bestuurders vanmorgen voor flinke vertragingen op de snelweg. Niet vanwege drukte of een aanrijding, maar omdat een hond in een traktor de weg opgereden was.

Het incident gebeurde op de snelweg M74, ter hoogte van Abington, South Lanarkshire. Via Twitter liet de verkeersdienst weten dat het niet om een grap ging. Veel mensen vroegen om foto's omdat ze het niet konden geloven. ,,We proberen het, echt", reageerde Traffic Scotland.

De eigenaar van de schaapshond, Tom Hamilton, had de tractor op een dijk langs de weg stilgezet om in de wei bij een groep lammetjes te kijken, meldt de BBC. Zijn hond Don bleef achter op de passagiersstoel.

Handrem
Toen de boer omkeek zag hij zijn tractor het hek rammen en de dijk afrijden, de snelweg op. Don had tegen de knoppen op het dashboard geleund en ging er vandoor. Het voertuig kwam tot stilstand tegen de vangrail in het midden van de snelweg.

Hamilton vreest dat hij vergeten is de tractor op de handrem te zetten. Hij was opgelucht dat niemand gewond is geraakt. Ook Don hield niks over aan het incident. De voorruit van de tractor was wel aan diggelen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten