zondag 19 april 2015

Meer dan 90.000 Irakezen op de vlucht voor IS

IS kreeg de afgelopen week delen van de provincie Anbar in handen © ap.


Meer dan 90.000 Irakezen zijn de afgelopen dagen op de vlucht geslagen voor Islamitische Staat (IS), nadat de terreurgroep delen van de westelijke provincie Anbar in heeft genomen. Dat meldt een humanitaire organisatie van de Verenigde Naties.

Bewoners vluchten onder meer uit de provinciehoofdstad Ramada, ongeveer 100 kilometer ten westen Bagdad. Rond Ramadi wordt hevig gevochten, nadat IS de afgelopen week drie dorpen in de provincie Anbar in handen heeft gekregen.

De VN laat laten weten humanitaire organisaties de vluchtelingen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen met voedsel, water en onderdak.

Trikit
Bewoners van Ramadi probeerden gisteren de hoofdstad Bagdad binnen te komen, maar werden tegengehouden door de autoriteiten, omdat mogelijk ook leden van IS zich in de massa bevonden. De vluchtelingen verbleven aan de rand buiten de stad, zonder dat ze eten of drinken krijgen, meldden mensenrechtenactivisten in Irak.

Het leger van Irak probeert IS al langer te verdrijven. In samenwerking met Amerika - dat luchtuitvallen uitvoert - wisten de militairen eerder deze maand IS te verdrijven uit de noordelijke stad Tikrit.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten