woensdag 22 april 2015

Ontsnapte gevangene meldt zich 40 jaar later voor hulp

© politie Kentucky.


Hij ontsnapte uit de gevangenis en wist bijna 40 jaar lang uit handen van de politie te blijven, maar de Amerikaan Clarence David Moore heeft zich plotseling alsnog gemeld bij de politie. De inmiddels 66-jarige delinquent had een schuilnaam aangenomen om uit handen van de politie te blijven. Door die alias kon hij echter niet naar het ziekenhuis nadat hij was getroffen door een beroerte. Door zich op te laten pakken hoopt hij alsnog medische zorg te krijgen.

Moore belde maandag de sherrif van Frankfort, Kentucky om zich aan te geven. Daar woonde hij de afgelopen zes jaar als Ronnie Dickinson. Hij vertelde de agenten dat hij in de jaren zeventig ontsnapte uit de gevangenis van Henderson County in North Carolina.
Na een beroerte raakte hij gedeeltelijk verlamd. Omdat hij onder zijn nepnaam geen sofinummer had, kon hij geen enkele verzekeringsmaatschappij zover krijgen om zijn behandeling te betalen. Hij hoopt nu alsnog medische hulp te krijgen. Sherrif Pat Melton arresteerde hem direct. ,,Zo'n verhaal verzin je niet", zegt hij tegen NBC.

Drie keer
Uit gegevens van de gevangenis van North Carolina blijkt dat Moore in totaal drie keer is ontsnapt. De eerste keer was in 1971, toen hij een celstraf van acht jaar uitzat voor diefstal. Hij werd een paar uur later alweer opgepakt, maar wist een jaar later opnieuw te ontsnappen en was een vrij man totdat de politie hem weer oppakte in 1975.

Drie keer is scheepsrecht, moet Moore gedacht hebben, en op 6 augustus 1976 ontsnapte hij weer. Dit keer wist hij bijna 40 jaar onzichtbaar te blijven voor de autoriteiten.

Suikerziekte
Wat Moore de afgelopen 39 jaar heeft gedaan is niet bekend, maar hij stond in Frankfort bekend als een aardige man. Hij was wel wat teruggetrokken, zegt zijn buurman. ,,Ik ben geschokt", vertelt hij aan NBC. ,,Ik kan het echt niet geloven. We hebben allebei suikerziekte, dus daar hebben we het vaak over gehad."

Moore werd na zijn arrestatie met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Waarschijnlijk wordt hij nog deze week uitgeleverd aan North Carolina. Of en waar hij straks in de gevangenis belandt is nog niet bekend. De gevangenis waar hij 40 jaar geleden uit ontsnapte, werd in 2002 gesloten.



Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten