dinsdag 16 oktober 2012

Chinezen vallen man aan die willekeurig mensen afranselt

Het Chinese volk staat over het algemeen niet te boek als behulpzaam. Gisterochtend bewees een moedige man in het Chinese Guangxi het tegendeel. Hij kwam kordaat in actie toen een tweetal voetgangers zomaar werden mishandeld door een man op straat. Zonder na te denken ging hij de aanvaller te lijf en met hem tientallen andere omstanders.

Op de Wenchang brug in de Chinese regio Guangxi stond een man, geheel gekleed in zwart, te wachten op slachtoffers die hem te voet zouden passeren. In het filmpje (hierboven) zien we na een halve minuut twee vrouwen de hoek om komen. De man in het zwart aarzelt geen seconde en valt de vrouw die voorop loopt direct aan. Hij sleurt haar mee en werpt haar vervolgens de straat op. De vrouw slaagt erin overeind te blijven en zet het op het rennen.

Maar daar laat de aanvaller het niet bij. Vervolgens richt hij zijn pijlen op de oudere vrouw die versteend achter is gebleven. Ook zij wordt met veel geweld door hem op straat gegooid. Op dat moment grijpt de moedige omstander in. Hij snelt naar de gewelddadige man en haalt een paar keer flink uit met zijn tas. Hierop kiest de aanvaller eieren voor zijn geld en gaat er als een haas vandoor.

Als een schaap over de dam is...
In een tweede deel van het filmpje zien we dat tientallen woedende toeschouwers de achtervolging inzetten en de aanvaller weten te stoppen. Ze schoppen net zolang totdat de man weerloos op de grond ligt. Uiteindelijk weet de dader toch te ontsnappen uit de greep van de aanwezigen, maar helaas niet die van de politie.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten