maandag 15 oktober 2012

Deze cocktails hebben meer 'bijwerkingen' dan een kater

Vorige week dronk de 18-jarige Britse Gaby Scanlon de gevaarlijke cocktail Nitro Jagermeister waarna haar maag verwijderd moest worden. We weten allemaal dat alcohol mixen geen goed idee is, maar welke cocktails op de menukaart zijn nu echt slecht voor je gezondheid?

De grote hoeveelheden alcohol in cocktails kunnen hart, lever, maag en je brein schaden. Professor Paul Wallace in The Sun: 'Het grootste probleem met het mengen van drankjes is dat dit het moeilijker maakt om na te gaan wat je drinkt. Verschillende types alcohol bevatten verschillende substanties die ontstaan tijdens de gisting, als die gemengd worden, krijg je een stevigere kater.' Maar naast een kater hebben sommige buitenlandse cocktails meer nare 'bijwerkingen'. De volgende cocktails kun je volgens Wallace beter niet (te veel) bestellen als je op vakantie bent:

Zombie
In dit drankje gaan drie shotjes van 25ml van witte, lichte en donkere rum, absint en kersenlikeur. Dit wordt geserveerd met ananas-, limoensap en siroop van amandel en granaatappel. Een portie is al genoeg om aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid alcohol te komen. Door de suikerrijke inhoud kan dit drankje leiden tot overgewicht, waardoor je meer risico op diabetes en een hoge bloeddruk loopt.

Porn Star Martini
Hierin gaan twee shotjes van Vanillewodka, syroop, passievrucht, limoensap en een shotje van Prosecco. Deze combinatie verhoogt niet alleen je bloeddruk, het verhoogt het risico op een beroerte, maagproblemen en kanker.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten