woensdag 17 oktober 2012

Dit weekend nazomerweer: temperaturen tot 22 graden

Voor diegenen die de winterjas al uit de kast hadden getrokken: deze kan dit weekend weer even terug. Vanaf donderdag lopen de temperaturen op tot boven de 20 graden doordat zeer zachte lucht vanuit Frankrijk Nederland weet te bereiken.


'Mensen die herfstvakantie vieren in eigen land hebben geluk, donderdag zal namelijk de zachte lucht het land binnenstromen', aldus Michiel Severin van Weerplaza.nl. 'Dat gebeurt met een straffe zuidenwind zodat de zachte lucht snel Nederland verovert.'

Kans regen vrij klein
Op de grens van de huidige koele lucht en de binnenstromende zachte lucht bevindt zich nog een regengebied. Zodra de regen donderdag weg is, breekt de zon door en wordt het 's middags al 18 tot 21 graden. Vrijdag geven de thermometers 18 tot 22 graden aan. Daarbij valt er alleen in het westen wat lichte regen. Ook in het weekeinde blijft de temperatuur rond de 20 graden uitkomen. De kans op regen is dan vrij klein.

Herfstvakantie
Na het weekeinde, als Noord-Nederland herfstvakantie heeft, blijft het op de meeste plaatsen droog. De zon schijnt geregeld, maar beetje bij beetje stroomt er wel minder warme lucht het land binnen. De temperatuur ligt daardoor in de eerste helft van de vakantieweek tussen 15 en 20 graden en in de tweede helft tussen 10 en 15 graden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten