maandag 15 oktober 2012

Speciale ov-chipkaart voor blinden in de maak

Blinden en slechtzienden kunnen vanaf begin volgend jaar ook in de trein gebruikmaken van een speciale ov-chipkaart. Ze hoeven dan niet meer in- en uit te checken op de perrons, maar kunnen hun reis thuis achter de pc via internet of telefonisch boeken. Dat meldden de Nederlandse Spoorwegen maandag.

Blinden en slechtzienden konden voor 10 euro per maand al met de ov-chipkaart reizen met bus, tram en metro. Vanaf begin 2013 voeren NS en alle andere vervoerders op het spoor nu ook een aparte chipkaart voor deze doelgroep in.

Eind volgend jaar wordt het papieren treinkaartje afgeschaft. Belangenorganisaties van blinden en slechtzienden vroegen daarom enige maanden geleden al om een goed alternatief. 'NS en andere spoorbeheerders hebben geregeld overleg met de belangenorganisatie Viziris', aldus een NS-woordvoerder. 'De huidige ov-chipkaart blijkt voor blinden en slechtzienden vaak problemen op te leveren. Wie 's avonds alleen op een klein station staat, heeft nog wel eens moeite de poortjes voor in- en uitchecken te vinden.'

Maandag is het de internationale Dag van de witte stok. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor mensen met een visuele beperking.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten