donderdag 18 oktober 2012

Pakistaanse vrouw onthoofd omdat ze prostitutie weigerde

Een 20-jarige getrouwde vrouw is in Pakistan onthoofd omdat ze had geweigerd in de prostitutie te gaan. De politie arresteerde niet alleen de dader, maar ook haar man en haar schoonouders.

De vrouw was pas vier maanden getrouwd. Haar schoonmoeder probeerde in die tijd meermalen haar in de prostitutie te dwingen. Toen ze opnieuw weigerde om met een vreemde man het bed te delen, werd ze onthoofd.

De dader beweert dat hij opdracht kreeg van de schoonmoeder. 'Het was rond twee uur 's nachts. Toen de echtgenoot niet thuis was, heb ik haar samen met haar schoonmoeder vermoord. De schoonmoeder hielp me om haar met een mes te onthoofden', aldus de verklaring van de dader.

Sahar gered
Op sociale media regent het verontwaardigde reacties. Mensenrechtenorganisaties willen de gewelddadige onderdrukking van de vrouwen in Afghanistan via deze gruwelijke moordzaak nog meer aan de kaak stellen in de rest van de wereld.

Vorig jaar kon de politie nog het tienermeisje Sahar redden uit de klauwen van haar schoonouders nadat die haar vijf maanden hadden geslagen en opgesloten omdat ze had geweigerd zich te prostitueren.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten