maandag 18 maart 2013

Dieven in Egypte halfnaakt aan voeten opgeknoopt en gelyncht

In Egypte lijkt het hek helemaal van de dam, nu burgers het 'advies' gekregen hebben om criminelen zelf naar de politie te brengen. Twee mannen, die ervan beschuldigd werden een gemotoriseerde riksja gestolen te hebben, werden zwaar geslagen en halfnaakt met de voeten aan het dak van een busstation opgehangen. Beide dieven werden -voor de ogen van 3.000 opgehitste 'toeschouwers'- afgemaakt.


Ook twee vermoedelijke medeplichtigen werden met de dood bedreigd, net als een getuige die foto's wilde nemen van het gebeuren. De uitzinnige menigte dumpte de lijken uiteindelijk voor de deur van het politiestation in Samanod, 90 kilometer ten noorden van Caïro. Agenten konden de bewuste plek niet bereiken omdat inwoners de wegen hadden afgesloten uit protest tegen het brandstoftekort.

De oproep om het recht in eigen handen te nemen, kwam een week geleden van het kabinet van de openbaar aanklager. Door een politiestaking zag die geen andere uitweg meer, maar dit soort lynchpartij stond allicht niet in de planning. De minister van Justitie noemde de publieke terechtstelling 'de dood van de staat'. 'Het gebrek aan veiligheid heeft hier een sfeer van terreur gecreëerd', aldus een getuige.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten