woensdag 2 april 2014

Explosie bij hoofdingang ministerie Kabul: vier doden, meerdere gewonden

Een gebouw van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken in Kabul is vandaag getroffen door een bomaanslag. Dat hebben ooggetuigen gezegd. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er zeker vier politiefunctionarissen bij de aanslag omgekomen. Ook zijn er meerdere gewonden.

'Een zelfmoordterrorist met militair uniform bracht zijn bommen voor de hoofdingang van het ministerie tot ontploffing', meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring. 'Als gevolg hiervan zijn verschillende politiemannen gewond geraakt. Details hierover worden later bekend gemaakt.'

Omver geblazen
Een ooggetuige die naar de poort liep om het terrein te verlaten werd door de explosie omver geblazen, zei hij. Agenten brachten omstanders naar een versterkte ruimte in het gebouw.

Afghanistan gaat dit weekeinde naar de stembus om een nieuwe president en lokale besturen te kiezen. De Taliban hebben gedreigd de stembusgang te ontregelen met aanslagen. Ambtenaren en stembureaus zijn wat de Taliban betreft legitieme doelwitten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten