vrijdag 4 april 2014

Zoontje (4) doodgeslagen: 'Hij praat en loopt als een homo'

Jessica Dutro schreef op de Facebookpagina van haar vriend dat haar zoontje "stapte en praatte als een homo". © politie.



Een jonge moeder is schuldig bevonden aan de moord op haar 4-jarige zoontje. De Amerikaanse Jessica Dutro wist het zeker, er was iets mis met het ventje. 'Hij loopt en praat als een homo', schreef ze op de Facebookpagina van haar vriend. Samen met hem ranselde ze haar kind af. Drie dagen na zijn vierde verjaardag overleed het mannetje aan zijn verwondingen in een ziekenhuis.

Zachary Dutro-Boggess overleed op 16 augustus 2012 aan de gevolgen van interne bloedingen. De jongen werd in een daklozenopvang in Portland door zijn moeder en haar vriend afgeranseld. Dutro belde zelf het noodnummer 911, schrijft de Daily Telegraph. Twee dagen later bezweek het kind aan interne bloedingen.

De moeder schreef voor het fatale pak slaag dat haar zoontje vermoedelijk homoseksueel en dat maakte haar razend. 'Hij loopt en praat als een homo. Ugh', stond er te lezen op de Facebookpagina van haar vriend Brian Canady. Haar advocaat stelde dat de boodschap op Facebook geen bewijs was van een motief.

Systematische ontmenselijking
De jury in Oregon had amper een uur nodig om tot een uitspraak te komen. Jessica Dutro hoorde het onbewogen aan. Haar familie zat in de rechtszaal. Zij dragen nu zorg voor haar drie andere kinderen. Volgens aanklager Megan Johnson onderwierp Dutro haar kinderen aan een 'systematische ontmenselijking' door het geven van brute afranselingen.


De jury had ook een gesprek met haar dochtertje van zeven. Ze beschreef hoe haar moeder en haar vriend Zachary 'sloegen tot hij dood was'. Toen Zachary naar het ziekenhuis gebracht werd, werd ze net als haar andere broer van drie onderzocht. Ze zaten onder de blauwe plekken en het jongetje had ook vijf gebroken ribben.

Over Zachary verklaarde dokter Danny Leonhardt dat zijn verwondingen lijken op die van een slachtoffer van een auto-ongeval. Volgens de arts werd de jongen langdurig en herhaaldelijk geslagen. Canady pleitte al schuldig aan doodslag en bekende zijn aandeel in de dood van de jongen. Dutro krijgt haar straf op 18 april te horen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten