vrijdag 4 april 2014

Nederlandse meiden vermist in Panama


Lisanne en Kris keerden niet meer terug na tocht in jungle

Lisanne en Kris © Facebook.



In Panama zijn twee vrouwen (21 en 22) uit Amersfoort vermist. Het gaat om Lisanne Froon en Kris Kremers. De familie is bezorgd en heeft een facebook-pagina aangemaakt. De lokale autoriteiten in Panama hebben een grootschalige zoekactie opgezet.

Op de facebookpagina is te lezen dat het duo zou gaan wandelen in de buurt van Boquete. Ze zijn echter niet meer terug gekomen van de wandeling en het is sinds 1 april niet meer gelukt om contact met de twee te leggen.

Lisanne en Kris zouden in Panama zijn om de taal te leren en sliepen daar bij lokale gezinnen. Het gebied waar de twee zouden gaan wandelen wordt niet gezien als gevaarlijk. Er zou maar één weg omhoog en omlaag zijn, waardoor verdwalen moeilijk is.

Helikopters
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is inmiddels bezig met de zaak en laat weten dat de lokale autoriteiten een grootschalige zoekactie hebben opgezet. Hierbij zouden ook helikopters zijn ingezet. Ook is de Nederlandse ambassadeur naar het gebied getrokken. Hoeveel agenten zich met de zaak bezighouden is onbekend.

Er is nog veel onduidelijkheid, omdat de zaak net aan het licht is gekomen, maar door het tijdsverschil de communicatie stroef verloopt. 'We hebben wel het idee dat de autoriteiten het goed oppakken daar,' laat een woordvoerder van het ministerie weten. Ze hopen snel met nieuwe informatie naar buiten te komen.

De ouders van de twee, die inmiddels contact hebben gehad met elkaar, klampen zich ook vast aan de informatie die via het ministerie naar buiten komt.. 'Toen ze na een dag niets meer lieten horen, zijn we gaan bellen,' zegt vader Hans Kremers uit Amersfoort. 'Toen bleek dat ze na die wandeling 's avonds niet meer bij hun gastgezin terug zijn gekeerd. Toen is alles in gang gezet.' Verdere mededelingen wil de familie niet doen over de zaak.

Reacties stromen binnen
Op Facebook stromen de reacties inmiddels binnen. Van mensen die hun medeleven tonen tot individuen die mee willen helpen zoeken. Één van hen is bekend met het gebied en wil graag zoeken. Ook stelt hij voor om de hulp van lokale indianen in te schakelen.










Bron
Lees ook: Indianen helpen bij zoektocht naar vermiste vriendinnen
Lees ook: 'Vermiste vriendinnen gezien op wandelpad in Panama'
Lees ook: Ouders vermiste Kremers gaan zelf zoeken in Panama
Lees ook: President van Panama: 'We doen alles om duo te vinden'
Lees ook: Nieuwe beelden van in Panama vermiste studentes (video)
Lees ook: Sinaproc: geen spoor van vermiste vrouwen in oerwoud
Lees ook: Nog altijd geen spoor van Kris en Lisanne
Lees ook: Vader vermiste Kris vertelt in tranen: 'We zijn bezorgd'
Lees ook: Kris en Lisanne verdwenen in zelfde dorp als Britse Alex
Lees ook: Nederlandse politie zoekt ook naar sporen Kris en Lisanne
Lees ook: Ongunstig weer zit zoekteams in Panama dwars
Lees ook: Lisanne en Kris kochten 'erg veel' anti-muskietenspul
Lees ook: 'Kris en Lisanne móeten gevonden worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten