woensdag 12 oktober 2011

10 jarige fitnessgoeroe


AMSTERDAM - In Amerika is hij een ware hit; fitnessgoeroe CJ Senter. Op zich niets bijzonders, een trainer die populair is, ware het niet dat CJ pas tien jaar jong is.

Kom van de bank

De jongen heeft zijn eigen work-out dvd's met oefeningen speciaal voor leeftijdsgenoten. Hij moedigt kinderen op deze manier aan om van de bank te komen. Overgewicht bij kinderen is nog altijd een groot probleem in Amerika en CJ wil hier verandering in brengen met zijn oefeningen. En niet zonder succes want zijn dvd's zijn razend populair.

Popster

Maar CJ moedigt kinderen niet alleen aan via zijn dvd's, hij bezoekt ook scholen om kinderen te motiveren om in beweging te komen. Hij wordt als een popster onthaalt en velen zien hem als hun grote voorbeeld. Iedereen wil net zulke spieren als de jonge CJ.

Bekijk hier een work-out dvd van CJ.<br />




Niet aangespoord

CJ is altijd al een actieve jongen geweest. Hij houdt van buitenspelen, basketballen en worstelen met zijn broertje. Gezond eten hoort ook in het leven van Cj want junkfood is niets voor hem, hij houdt meer van groente. Snoep eet hij wel, maar niet te vaak. Zijn ouders hebben hem nooit aangespoord meer te bewegen.

CJ geniet van wat hij doet. “Je kunt buitenspelen en lol hebben met je vrienden maar de meeste kinderen zijn na tien minuten weer binnen. Als je een work-out volgt, ga je meer zweten en daar val je weer van af”, zegt CJ in een interview met ABC Nightline.

Te belastend

Dokters maken zich zorgen over deze ontwikkeling. “Het is natuurlijk altijd beter dan op de bank video games spelen maar kinderen moeten het niet overdrijven. We zien steeds meer blessures bij jonge kinderen. De richtlijn voor een tienjarige is één uur trainen per dag. Ze moeten niet gaan trainen en eten als een topsporter. Dan is het veel te belastend voor een lichaam dat nog volop in groei is”, zegt dokter Robert Gotlin.

Bron:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten