dinsdag 11 oktober 2011

Frans gezin getroffen door miljarden jaar oude komeet

© ap

Een Frans gezin uit de nabijheid van Parijs keek wel heel raar op toen het de oorzaak van een daklekkage achterhaalde. Hun dak bleek namelijk verwoest door een meteoriet van maar liefst 4,5 miljard jaar oud. Een toepasselijker huis had de komeet overigens niet kunnen treffen: het gezin draagt namelijk de achternaam Comettes.
Het gezin uit Draveil was bijzonder opgetogen met de vondst. En niet onterecht, want volgens wetenschappers is het een hoogst zeldzame vondst. 'Het is ongelooflijk zeldzaam. We hebben nog nooit een meteoriet op minder dan 80 km van Parijs gevonden,' aldus wetenschapper Alain Carion die de brok steen onderzocht. Dat meldt Metro France.







Volgens Carion was de ijzerrijke rots, beter bekend als chondriet, makkelijk herkenbaar door zijn zwarte korst. Met een leeftijd van 4,5 miljard kwam de rots van een asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter.

Mevrouw Comette moest duidelijk nog even bekomen van de unieke gebeurtenis. 'De kans dat je een meteoriet in je tuin vindt, is nog kleiner dan de lotto winnen. Het is echt een magische gebeurtenis. Jammer genoeg is de meteoriet niet veel waard. Terwijl een rots van Mars al vlug 1.150 euro per gram oplevert, zal deze meteoriet slechts enkele honderden euro's opbrengen volgens Carion.
(Redactie)

Bron:

1 opmerking: