woensdag 12 oktober 2011

Toiletten moeten wijken voor extra stoelen bij Ryanair

@afp

Wanneer je in de toekomst een ticket boekt bij Ryanair, denk je best tweemaal na vooraleer te drinken voor je vlucht. Michael O'Leary, de CEO van de Ierse lagekostenmaatschappij, wil immers de aanwezige toiletten vervangen door extra stoelen. Voortaan knijp je dus best de billen toe tijdens de vlucht in de hoop niet te moeten.

Indien de plannen van Michael O'Leary uitgevoerd worden, zou slechts één toilet behouden blijven waardoor lange files voor het kleinste kamertje een vertrouwd beeld kunnen worden hoog in de lucht. Tweehonderd passagiers kunnen immers maar op één plaats meer terecht. Een oncomfortabele gedachte.







Voordelig
Volgens de CEO van Ryanair, die de kosten maar al te graag drukt op welke manier dan ook, is de maatregel zelfs voordelig voor de reizigers want op termijn zal dit leiden tot lagere ticketprijzen. Een vermindering met vijf procent acht de vliegtuigmaatschappij realistisch.

Ook al vinden we de plannen hemeltergend en godgeklaagd, niets kan in principe Ryanair ervan weerhouden om er mee door te gaan. Geen enkele regelgeving stipuleert immers dat airlines toiletten moeten voorzien op het vliegtuig. (kve)

Bron:

Lees ook: Ryanair plakt raam van vliegtuig vast met tape

Geen opmerkingen:

Een reactie posten