woensdag 14 december 2011

'Al Qaeda dreigt met aanslag in Amsterdam'

Foto Thinkstock

De Amerikaanse organisatie Flashpoint, een onderzoeksbureau dat islamitisch extremisme wereldwijd volgt, meldt dat een zekere Ahsqar op een al Qaeda-website melding maakt van een mogelijke aanslag in Amsterdam.
Dit meldt Midden-Oosten journalist Harald Doornbos op zijn twitteraccount. Het Shamukhforum is een beruchte chatplek voor al Qaeda sympathisanten, en is meerdere malen onderuit gehaaald door hackers.

Volgens Flashpoint is 'Ashqar', een 'relatief onbekende figuur' op het Shamukhforum. De letterlijke tekst die gepost is, luidt: De vakantie komt eraan en zal worden verlicht met een kado van brigades der monotheisten.'

Flashpoint is een onderzoeksbureau gericht op de veiligheid in de wereld, met vestigingen in Londen en New York. Het bureau werkt voor onder meer het Amerikaanse ministerie van Justitie, het Amerikaanse Ministerie van Defensie, Scotland Yard en het Internationale Hof van Justitie in Den Haag. (Redactie)

Bronhttp://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/3076515/2011/12/14/Al-Qaeda-dreigt-met-aanslag-in-Amsterdam.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten