maandag 12 december 2011

Pedofielen schuimen datingsites af op zoek naar eenzame single mama's


De Australische politie waarschuwt voor pedofielen die datingsites afschuimen, op zoek naar het profiel van alleenstaande, eenzame mama's, om zo bij hun kinderen te geraken.
De politie van de Australische staat Victoria ontdekte een nieuw soort zedendelict. Pedofielen zoeken via het internet een kwetsbare, eenzame partner met kinderen uit. Ze laten zich aanvankelijk van hun beste kant zien door te helpen in het huishouden en cadeaus en reisjes te schenken, om zich vervolgens naar de kinderen te richten. Daarbij leggen ze vaak lange tijd geduld aan de dag om het vertrouwen van de alleenstaande moeder te winnen.

De daders pluizen op sociaalnetwerksites allerhande profielinformatie uit om er de mama's van kinderen met hun 'voorkeurleeftijd' uit te halen. Ze bekijken duizenden foto's om hun doelwit te selecteren en daar gaan ze dan op af, vaak onder een valse identiteit.

Ouders voelen zich verplicht om hun kinderen in hun profiel te vermelden omdat ze eerlijk willen zijn. Er wordt echter aangeraden een profiel zo veel mogelijk te vergrendelen. (jv)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten