dinsdag 13 december 2011

Roemenië opent jacht op heksen en waarzegsters


Nadat verschillende klachten ingediend werden voor bedrog en afpersing, is Roemenië vast van plan om heksen en waarzegsters harder aan te pakken. Dat meldt de Roemeense televisiezender PRO TV. De vrouwen, veelal zigeneurs, pikken dat niet en hebben alvast het parlement vervloekt.
De parlementsleden willen een einde maken aan malafide heksenpraktijken die het imago van de Roemeense zigeuners schaden. Maar de vrouwen denken daar natuurlijk zelf helemaal anders over. Zij zien hun bovennatuurlijke krachten als een erfenis van hun voorouders.






Vandaag werden al tien vrouwen opgepakt in de steden Boekarest en Ilfov. Dat pikten hun collega-waarzegsters niet en met enkele tientallen trokken ze naar het parlementsgebouw in Boekarest. Of het hun slechte imago verbetert, is niet duidelijk, maar ze brachten mandjes mee met kruisen, kruiden en kaarsen en zadelden iedereen die de heksenjacht steunt op met eeuwige impotentie.

Tegen betaling laten waarzegsters wensen in vervulling gaan of voorspellen ze de toekomst van hun klanten. Maar ze kunnen ook een vloek uitspreken over de vijanden van hun klanten. En vooral dat blijkt lucratief. Na de vloek, zochten de waarzegsters contact met de vervloekten en vroegen ze geld voor het opheffen van de vloek. Volgens PRO TV zouden waarzegsters de voorbije maanden al bijna een half miljoen euro afgedwongen hebben van hun slachtoffers. (adb)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten