woensdag 14 december 2011

Man ligt bijna jaar dood in kelder van ziekenhuis

© Thinkstock

Een 78-jarige man is, nadat hij bijna een jaar spoorloos was, dood aangetroffen in de kelder van een ziekenhuis in Peking. De man, He genaamd, leed aan de ziekte van Parkinson. Dat schrijft de krant The Beijing News.
He verdween op 17 januari 2010 tijdens zijn verblijf in het Dongfang-hospitaal. Nadat zijn echtgenote geneesmiddelen voor hem was gaan halen, lag hij bij haar terugkeer niet meer op zijn ziekenhuisbed. Het personeel kamde tevergeefs het hospitaal uit.

Pas op 18 december, elf maanden na de verdwijning, werd He's lijk aangetroffen in de kelder van het ziekenhuis. Op het lichaam werden geen sporen van geweld aangetroffen en de doodsoorzaak kon niet worden bepaald.

De familie van de overledene vervolgt nu het hospitaal voor nalatigheid. Zij eisen een schadevergoeding van 220.000 yuan of zo'n 24.150 euro. De ziekenhuisdirectie zegt dat de dood van He door tal van factoren kan zijn veroorzaakt. De patiënten zijn vrij om te gaan of staan waar ze willen op de ziekenhuiscampus. De rechter moet zich nog uitspreken.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten