maandag 12 december 2011

Zet je morgen schrap voor een zware storm

Archieffoto ANP

UPDATE Als de voortekenen ons niet bedriegen staat Nederland morgen een zware storm te wachten. Weggebruikers moeten tijdens de ochtendspits rekening houden met overvloedige regenval en zware windstoten tot 100 kilometer per uur. Dat meldde Weeronline vandaag. 'Aan de kust staat een stormachtige wind, kracht 8'.
'Ook vrijdag lijkt de winter ons te trakteren op stormachtig weer', luidt de verwachting van Weeronline. Ook Weerbureau Meteoconsult laat op de website weer.nl weten dat vrijdag een serieuze storm kan opsteken met windkracht 9 tot 10. 'En waarschijnlijk wordt het een storm die van enige duur is, dus niet na bijvoorbeeld een uurtje weer gaat liggen', aldus Meteoconsult.

Het KNMI doet het voorzichtiger. Het instituut rept op zijn website over veel wind, kracht 5 op vrijdag.








Ook in Duitsland voorspelt men voor komende vrijdag een forse storm. De winter lijkt door al dit stormachtige herfstweer nog ver te zoeken. Afgelopen week was het behoorlijk nat weer met af en toe harde wind met windstoten tot boven de 100 kilometer per uur op sommige plekken in ons land.

Volgens het Weeronline zou december een van de natste decembermaanden ooit kunnen worden. Er is al 60 millimeter gevallen, tegen normaal 70 millimeter over de hele maand.

Winter komt
Het stormachtige weer is volgens weerplaza een teken dat de winter dichterbij komt. Koude lucht botst op de oceaan tegen warme lucht afkomstig uit het zuiden. Door deze grote verschillen in temperatuur onstaan de stormen die zich de komende weken over Europa zullen verspreiden.
(Eric Borsje)

Bron:

1 opmerking:

  1. Er zullen nog vele stormen komen deze winter dus we zijn gewaarschuwd.

    BeantwoordenVerwijderen