zaterdag 17 december 2011

Hogeschool Amsterdam onderzoekt diplomafraude

© anp

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) laat een onafhankelijke commissie onderzoek doen naar fraude met diploma's. Dat heeft bestuursvoorzitter Jet Bussemaker besloten naar aanleiding van berichten in De Telegraaf dat sinds 2002 aan duizenden studenten ten onrechte een diploma zou zijn uitgereikt.
Volgens Bussemaker zijn er geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk fraude is gepleegd, maar zij wil toch dat een onafhankelijke commissie het uitzoekt om het geheel te kunnen uitsluiten.

Volgens de docenten hebben sinds 2002 zeker 1000 tot 1500 studenten per jaar onterecht een diploma gehaald, zo meldt de krant. Daardoor zou het voortbestaan van opleidingen, waaronder International Business School en de Johan Cruijff University, ter discussie staan.







D66-Kamerlid Boris van der Ham heeft Kamervragen gesteld over de kwestie, meldt hij op Twitter.

HvA deed al eerder onderzoek naar diplomafraude naar aanleiding van het aan het licht gekomen gesjoemel met diploma's bij Inholland. Dat onderzoek leverde geen aanwijzingen voor fraude. Ook zijn er tot nu toe geen signalen over dergelijke praktjken binnengekomen van docenten en studenten, zei een woordvoerder van HvA in een toelichting.

Binnen het docentenkorps van de opleidingen economie en management bestaan grote zorgen over de kwaliteit van de opleidingen International Management en Trade Management Asia. Het bestuur zegt inmiddels al maatregelen te hebben genomen om de opleidingen te verbeteren. (Redactie/ANP)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten