donderdag 15 december 2011

Vuurwerk? Bomaanslagen!




Politie en justitie maken zich grote zorgen over het steeds zwaardere vuurwerk dat in Nederland in omloop is. Tieners richten meer en grotere ravages aan dan ooit tevoren en brengen daarmee ook levens in gevaar. Vuurwerkstunts lijken meer en meer op bomaanslagen.
'Er is meer gedonder met zwaar illegaal vuurwerk en de incidenten zijn ook groter', zegt coördinator Cees Meijer van de Taskforce Opsporing Vuurwerk Bommenmakers die sinds kort jacht maakt op de vuurwerkstunters.

Waar vroeger vooral brievenbussen het moesten ontgelden, springen nu door het hele land ruiten uit woningen en bedrijfspanden. Vaak worden explosieven gewoon naar binnen gegooid.







De politiekorpsen merkt het zwaarder worden van het vuurwerk ook aan de partijen die worden onderschept. Het vuurwerk is soms zo gevaarlijk dat agenten bij diverse korpsen het advies hebben gekregen de Explosieven Opruimingsdienst in te schakelen als ze niet zeker zijn van hun zaak.

Justitie kondigde onlangs al aan zwaardere straffen te eisen tegen mensen die vuurwerkbommen afsteken, maar zet nu ook in op een verbod in heel Europa op zwaar knalvuurwerk.

Veelal gaat het om vuurwerk dat alleen door professionele handelaren mag worden gebruikt, maar in de praktijk illegaal vooral door consumenten wordt afgestoken.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten