dinsdag 1 oktober 2013

Lange rijen bij douane luchthavens VS

Nederlandse reizigers naar de Verenigde Staten moeten rekening houden met extra wachttijden bij de douane op de luchthavens.

Daarvoor waarschuwt specialist Jan Doets America Tours in Alkmaar. 'De rijen kunnen wat langer zijn dan gebruikelijk', zegt Martijn Tanger van de Amerika-specialist. Dat is een rechtstreeks gevolg van het beperken van noodzakelijke overheidsdiensten in de VS.

Ook Nederlandse toeristen die al op reis zijn in de Verenigde Staten, ondervinden volgens hem enkele praktische problemen door het sluiten van tal van overheidsdiensten. Zo zijn parken en musea gesloten.

Circa 150 tot 200 reizigers die via Jan Doets op vakantie zijn in de VS, zullen hun reis gedeeltelijk moeten aanpassen. Dat geldt met name voor vakantiegangers in het westelijk gedeelte van het land, waar de nationale parken als Grand Canyon en Yosemite gelegen zijn. Alle nationale parken zijn met ingang van vandaag tijdelijk gesloten. Ook overheidsmusea zijn dicht. Het Vrijheidsbeeld in New York is van binnenuit niet te bezichtigen.

Jan Doets tracht in goed overleg met de vakantiegangers de reisroute te verleggen. 'Overnachtingen in de nationale parken zijn bijvoorbeeld onmogelijk, omdat de slagbomen naar de parken zijn gesloten en de hotels zijn dichtgegaan', zegt Tanger. Er wordt naar alternatieve hotels in de buurt gezocht.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten