vrijdag 4 oktober 2013

Zonnige herfstdagen voor de boeg

Na een korte periode van regen en onweersbuien, maakt het weerbeeld plaats voor een aantal droge en zonnige dagen. Vanaf zondag staat ons mooi herfstweer te wachten met temperaturen rond de 17 graden. De zon laat zich daarbij regelmatig zien.

Dat voorspelt Michiel Severin van Weerplaza.

In het midden en zuiden van Nederland is het vanmiddag op veel plekken boven de 20 graden. Deze warme lucht trok vanochtend Nederland binnen vanuit het zuidwesten. Dat ging gepaard met een paar flinke onweersklappen en plensbuien. Een nieuw regengebied zal zich vanavond boven het oosten van Nederland nestelen. Ook morgen kan er plaatselijk nog een enkel buitje vallen, maar in de middag dient de zon zich steeds meer aan. Het wordt daarbij 16 tot 20 graden.

Droog en zonnig
Zondag overheerst de zon, het blijft droog bij zo'n 16 graden. 'De kans op mist in de nacht en ochtend wordt groter', vertelt Severin. Dat geldt ook voor de dagen daarna. 'Het blijft droog en zonnig bij temperaturen rond de 17 graden. Op woensdag is er kans op een buitje, maar echt onstuimig herfstweer lijkt voorlopig uit te blijven.'

Severin vindt het weerbeeld van de herfst tot nu toe maar 'saai'. Dat geeft hij toe in een vragenuurtje op Facebook. 'Hoe extremer des te leuker en verder natuurlijk graag veel afwisseling. Het droge en saaie weer dat we eind september hadden hoort daar dus niet bij'. Severin zit met smart te wachten op de winter. 'Sneeuwval is mijn absolute topper, onweer en zeer fraaie luchten kunnen me ook heel vrolijk maken'.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten