zaterdag 7 december 2013

Minstens 300 doden binnen twee dagen in Bangui

© photo news.


Het geweld dat donderdag is uitgebroken in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, heeft minstens driehonderd doden geëist. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal-Afrikaanse Rode Kruis, die anoniem wou blijven.

Na telling van de stoffelijke overschotten in mortuaria van ziekenhuizen, in gebedshuizen, en op straat, loopt de voorlopige balans op tot 281 doden. De woordvoerder benadrukte dat de hulpdiensten er niet in waren geslaagd alle door geweld geteisterde wijken te bereiken voor het ingaan van de avondklok. Volgens getuigenissen van bewoners liggen er daar nog veel lichamen op straat.

Christelijke militieleden, die zich verzetten tegen de islamitische rebellen die in maart de macht grepen, vielen de hoofdstad Bangui donderdag aan. In de hoop door de Franse soldaten beschermd te worden, hebben honderden mensen zich vrijdag verzameld in een veld bij het vliegveld in Bangui.

Franse militairen hebben vrijdag een onbekend aantal strijders gedood bij gevechten in Bangui. Volgens minister van Defensie Jean-Yves Le Drian was er sprake van 'legitieme zelfverdediging'. Dat gebeurde vóórdat de Verenigde Naties toestemming gaven om geweld te gebruiken om burgers te beschermen in Centraal-Afrika.




Bron
Lees ook: 'Dubbel zoveel doden in CAR als gedacht: milities gingen van deur tot deur'
Lees ook; Massagraf gevonden in hoofdstad Centraal Afrikaanse Republiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten