dinsdag 3 december 2013

Paus 's nachts verkleed door Rome om aalmoezen uit te delen

© afp.



Paus Franciscus kleedt zich 's avonds als een gewone priester om aalmoezen te gaan uitdelen aan de daklozen in Rome. Dat bevestigt een betrouwbare bron aan Huffington Post.

In een recent interview suggereerde aartsbisschop Konrad Krajewski, de 'Aalmoezenier van de Heilige Stoel', al dat hij samen met paus Franciscus avondlijke wandelingen maakt om in Rome aalmoezen uit te delen aan de armen.

Een bron verklaart dat 'Zwitserse wachters hebben bevestigd dat de paus 's avonds de stad in trekt, gekleed als een gewone priester, om dakloze mannen en vrouwen te ontmoeten'.

Lach
Krajewski daarover: 'Als ik zeg 'ik ga vanavond de stad in', riskeer ik telkens dat hij met me meekomt'. Toen Krajewski werd gevraagd of de paus hem werkelijk vergezelt in de stad, antwoordde hij met een lach.

Paus Franciscus zou niet de eerste paus zijn die er 's avonds op uit trekt. Paus Johannes XIII zou 's avonds graag het Vaticaan hebben ontvlucht om van de schoonheid van Rome te gaan genieten. Paus Pius XII kleedde zich tijdens de Tweede Wereldoorlog als een Franciscaner kloosterling om mee te helpen Romeinse joden in veiligheid te smokkelen. Meer recent bezocht paus Benedictus XVI onaangekondigd een kunsttentoonstelling.

Toen paus Franciscus nog kardinaal Jorge Bergoglio was, ging hij 's avonds in Buenos Aires vaak eten uitdelen aan daklozen. Hij praatte met hen op straat en at samen met hen om hen te tonen dat ze geliefd waren.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten