zaterdag 7 december 2013

Meer klachten over tandarts: 'Vullingen duwde hij er zo in'

© thinkstock.

Tegen de Dordtse tandarts die een boorverbod kreeg, zijn meerdere klachten ingediend. Dat verklaren ex-medewerkers en -patiënten van de praktijk Van Wijngaarden aan de Petunia. De tandarts zou onder meer vullingen hebben 'geplakt' zonder eerst te boren.

'Hij duwde ze er zo met de duimen in.' Daardoor lieten de vullingen geregeld al heel snel weer los, verklaren de ingewijden. Ook zou hij ontstekingen over het hoofd hebben gezien.

Deze week werd bekend dat Van Wijngaarden van de Inspectie van de Gezondheidszorg niet meer met draaiende of scherpe voorwerpen mag werken. Het boorverbod werd gisteren verlengd, liet een zegsvrouw weten. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) bevestigt dat er ook bij haar klachtencommissie 'meerdere klachten' zijn binnengekomen. Zij wil echter geen nadere mededelingen doen over de inhoud.

Nekhernia en Parkinson
Van Wijngaarden zelf liet gisteren weten dat de klachten los moeten worden gezien van zijn boorverbod. Inhoudelijk wil hij weinig zeggen. 'Op individuele klachten kan ik niet ingaan.' Volgens Van Wijngaarden kan de patiëntenbehandeling 'rustig doorgaan'.

De tandarts zelf boort volgens een verklaring op de eigen website al lang niet meer, omdat hij niet het vereiste niveau kon garanderen. Voor werk dat hij niet kan doen is vervanging geregeld.

Aan de inspectie zou Van Wijngaarden eerst hebben verklaard dat hij een nekhernia had en later dat hij de ziekte van Parkinson heeft, maar tegenover deze krant wil hij zich daarover niet uitlaten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten