zaterdag 7 december 2013

Oplichter Danny G. maakt duizend slachtoffers

Duizend slachtoffers door het hele land maakte marktplaatsfraudeur Danny G. (22) uit Voorburg naar eigen zeggen. Concertkaartjes van Guus Meeuwis tot Beyonce, toegangsbewijzen voor festivals, maar ook Playstations 'verkocht' hij via internet.

Uit de stukken die de Haagse rechtbank gisteren voorlas werd pijnlijk duidelijk dat niets of niemand heilig is voor de oplichter, ook niet binnen zijn persoonlijke kring. Van een vriendinnetje pikte hij een bankpas en code om voor zijn fraude te gebruiken, een verstandelijk gehandicapte jongen wist hij over te halen z'n bankrekening beschikbaar te stellen. Onder de slachtoffers is ook een 14-jarig meisje dat iets voor 60 euro 'kocht' terwijl ze maar 3 euro per uur verdient.

Na beloven beterschap ging G. vrolijk verder
Na een aantal oplichtingsgevallen waarbij de slachtoffers hun gekochte waar nooit ontvingen, werd G. in oktober vorig jaar opgepakt. Nadat hij beterschap beloofde, werd hij uit voorarrest losgelaten om vervolgens vrolijk verder te gaan met zijn praktijken. Hij werd voor een tweede keer opgepakt en opnieuw weer vrijgelaten. Toen ging hij echt los, tot hij begin september wederom gepakt werd. 'Onverbeterlijk,' noemde de aanklaagster hem dan ook.



Van de duizend slachtoffers heeft Justitie hem uiteindelijk tachtig gevallen ten laste gelegd voor een totaal oplichtingsbedrag van ruim 4600 euro. Ongeveer de helft van die tachtig slachtoffers heeft gisteren een schadeclaim ingediend. Maar het werkelijke oplichtingsbedrag ligt vele malen hoger. G. zou in een aantal gevallen hulp hebben gehad van nog twee daders, maar tegen hen is niet genoeg bewijs om tot vervolging over te gaan.

'Geldnood als motief'
G. toonde in de rechtbank spijt en zei dat geldnood zijn motief was. De Voorburger had in de bouw gewerkt en bij een kringloopwinkel, en zou door last van zijn rug geen werk meer kunnen vinden. Volgens de aanklaagster lichtte hij echter ook mensen op toen hij nog bij de kringloopwinkel werkte. Drankgebruik speelde volgens haar mogelijk een rol.

Justitie eiste anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Uitspraak is op 20 december.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten