donderdag 5 december 2013

Zoektocht naar verdwenen matrozen Nederlands schip gestaakt

Een schip van Wagenborg Shipping, waar Marietje Andrea onderdeel van is. © anp.



Voor de kust van het Zweedse Trelleborg is donderdag een groot deel van de dag gezocht naar twee Filipijnse matrozen die rond 08.00 uur overboord sloegen van het Nederlandse vrachtschip Marietje Andrea. Toen het donker werd is de zoektocht gestaakt zonder dat de mannen zijn gevonden. Er moet van uit worden gegaan dat zij zijn overleden, zei directeur Albert Engelsman van Wagenborg Shipping.

Er is met acht schepen, waaronder die van de kustwacht, en een helikopter gezocht naar de twee mannen van 26 en 27 jaar oud. Hoe het kan dat de twee Filipijnen van het dek zijn geraakt, is nog niet te zeggen. De zee was 's ochtends nog kalm, hoewel er windkracht 8 stond, aldus Engelsman. Volgens hem hoorde de stuurman een gil, waarna hij meteen ging kijken en de twee in het water zag liggen. Hij heeft een boei met een lifeline uitgegooid en alarm geslagen.

De familie van de mannen is ingelicht, zegt Engelsman. 'Dat is natuurlijk een rampzalig bericht. Zeker omdat daar net die vreselijke storm is geweest en dan moeten ze nu over die mannen horen. Het waren nog neven ook.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten