dinsdag 3 december 2013

Dodelijke zelfmoordaanslag in centrum Damascus

Het Jebbeh district in Damascus voordat de aanslag plaatsvond. © afp.


Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf opgeblazen in het centrum van Damascus. Tenminste vier mensen zijn daarbij om het leven gekomen en 17 raakten gewond. Doelwit was een overheidsgebouw, meldt de Syrische staatstelevisie.

'Een zelfmoordterrorist met een explosiegordel blies zichzelf op in het Jebbeh district van de wijk Jisr al-Abyan', aldus de staatstelevisie op dinsdag.

Volgens het Syrische Observatorium van de Mensenrechten, dat vanuit Londen opereert, was een overheidsgebouw het doelwit.

In de 33 maanden dat de burgeroorlog nu voortduurt, is de hoofdstad geregeld ten prooi gevallen aan zelfmoordaanslagen.
Rondom de hoofdstad is ondertussen een hardnekkige strijd gaande tussen overheidstroepen en de rebellen. Afgelopen maandag viel Maaloula in handen van de oppositie. Het historische christelijke dorp - waar al maanden om wordt gevochten - staat symbool voor de lange aanwezigheid van christenen in Syrië. Sommige gebouwen zijn meer dan 5.000 jaar oud.
Bron


Het pittoreske dorp was voor de burgeroorlog een trekpleister voor toeristen. Het is een van de weinige plekken op aarde waar nog Aramees - de taal van Jezus Christus - gesproken wordt.

Bij de belegering van Maaloula zouden volgens verschillende christelijke nieuwsmedia 12 nonnen in gijzeling zijn genomen. Ze zouden zijn overgebracht naar een dorp ten noorden van Damascus. Het is niet bekend hoe het ze nu vergaat.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten