woensdag 12 maart 2014

Assad bezoekt heroverde stad; kust ontheemden

Assad in Adra. © afp.


De Syrische president Bashar al-Assad heeft vandaag een bezoek gebracht aan de stad Adra, die enkele maanden geleden nog gedeeltelijk in handen was van rebellen. Hij bezocht er mensen die ontheemd raakten door het oorlogsgeweld, kuste wangen en schudde handen. De Syrische staatstelevisie had volop aandacht voor het zeldzame openbare optreden.

Assad verklaarde in een korte toespraak dat de regering er alles aan doet om de ontheemden te helpen. Hij zei ook dat 'iedere vermiste persoon als een zoon voor ons is'.

Er zijn echter volop aanwijzingen dat het Syrische regime systematisch burgers laat 'verdwijnen' door hen in het geheim op te sluiten, constateerde een VN-commissie eind vorig jaar. Eind januari stelden drie topjuristen op basis van duizenden foto's dat het bewind stelselmatig mensen vermoordt in gevangenissen en vervolgens een valse doodsoorzaak opgeeft aan nabestaanden.




Fotospecial: Assad kust ontheemden in heroverde stad



Bron:





zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten






Geen opmerkingen:

Een reactie posten