vrijdag 14 maart 2014

'Lied Pitbull en Shakira uit 2012 gaat over rampvlucht'

Het verdwijnen van de Boeing 777 van Malaysia Airlines leidt tot veel speculaties en theoriën over wat er gebeurd zou zijn met het toestel. Een van de opmerkelijkste invalshoeken blijkt uit een discussie die gaande is onder YouTube-gebruikers die stellen dat rapper Pitbull en Shakira in 2012 al over vlucht MH370 zongen in hun nummer 'Get started'.

Complottheorie-denkers op YouTube stellen dat de tekst van het liedje veel overeenkomsten kent met het incident. 'Nu vliegen we naar Maleisië' en 'Twee paspoorten, drie steden, twee landen, een dag', is onder andere te horen. Volgens complotheoriedenkers zou 'twee paspoorten' verwijzen naar het gestolen Oostenrijkse en het gestolen Italiaanse paspoort, gebruikt door de twee Iraniërs aan boord van de rampvlucht.

'Mr. Ali'
De drie steden zouden refereren naar de hoofdsteden van Maleisië, China en Vietnam. En de twee landen waarover gezongen wordt zijn, overduidelijk, Maleisië en Vietnam.

Ook klinkt het: 'Geen Ali, geen Frasier, maar voor nu vliegen we naar Maleisië'. Ali zou verwijzen naar Mr. Ali, een van de twee Iraanse passagiers. Overigens hebben de Maleisische autoriteiten laten weten dat de 19-jarige man Pouria Nourmohammadi heet.

Illuminati
In de commentaren wordt geopperd dat de Illuminati (geheime orde van de elite die heerst over deze wereld, volgens You-Tube-intellectuelen behoren onder andere Barack Obama, de paus, Jay-Z en Rihanna tot deze orde, red.) achter de vermissing zou zitten.




Sommige gebruikers trekken iets minder verregaande conclusies en volstaan met een simpel, maar niet minder verlichtend statement: 'Dit liedje gaat over het MH370-inident, Oh Mijn God!!!'.

Officiële verklaringen
Volgens de officiële laatste lezingen zou de Boeing 777 van Malaysia Airlines opzettelijk over Maleisië gevlogen zijn richting de Andamanen (een eilandengroep in de Golf van Bengalen). Dat blijkt uit militaire radarbeelden, zeggen bronnen rond het onderzoek vandaag tegen persbureau Reuters.

De Maleisische autoriteiten hebben geen commentaar gegeven op de uitspraken tegenover Reuters. Woensdag liet de Maleisische minister van Transport weten dat een verhaal van de Wall Street Journal over signalen die het toestel tot wel 5 uur na het vertrek nog uitzond, niet klopte.

Lees alles over de verdwenen vlucht MH370 in het dossier.




Bron
Lees ook: Sjamaan helpt met zoeken naar verdwenen vliegtuig
Lees ook: India zoekt vermiste Boeing op onbewoonde eilanden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten