donderdag 13 maart 2014

Geld voor vrouw die onder narcose van operatietafel valt


’Dit is toch geen bewijs van vakmanschap? Letten ze wel op?’

Archiefbeeld. © thinkstock.



De Rotterdamse Hennie van den Hoek (89) krijgt een schadevergoeding, nadat zij op 89-jarige leeftijd bij een heupoperatie onder narcose van de operatietafel viel. Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis biedt haar excuses aan, maar de familie blijft met vragen zitten. 'Dit is toch geen bewijs van vakmanschap? Letten ze wel op?'

De Rotterdamse lag nooit in het ziekenhuis, tot zij ruim een jaar geleden viel en haar heup brak. In het Ikazia werd ze geopereerd. Bij het op de juiste plaats terugbrengen van de heup werd er met kracht getrokken. Daarbij schoof het bovenlichaam van de patiënte 'ongemerkt' naar rechts, aldus het rapport van de klachtencommissie.

Schouder en enkel gekneusd
De oude vrouw viel van de operatietafel, waarbij zij haar schouder en enkel kneusde. Ook had ze na de val volgens haar familie blauwe plekken. Verder zou ze langere tijd buiten bewustzijn zijn gehouden. 'Ze lag als een verkeersslachtoffer met een kraag om haar nek,' vertelt haar zoon Pieter.

Het ziekenhuis heeft direct excuses aangeboden. Maar een klacht wees het af omdat er zoveel goede nazorg zou zijn geboden.

Schadeclaim
De familie diende hierop een schadeclaim in. Na een lange procedure biedt het Ikazia 1500 euro en wil het met de familie om de tafel om ergernissen weg te nemen. De familie wil vooral weten wat het ziekenhuis heeft gedaan om zulke valpartijen te voorkomen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten