donderdag 13 maart 2014

Nederlander onder doden ongeval festival SXSW

De 35-jarige Steven Craenmehr uit Amsterdam is één van de twee slachtoffers die vanochtend (Nederlandse tijd) om het leven kwamen bij een ongeluk in het Amerikaanse Austin. Daar reed een man in op publiek bij het festival South By SouthWest (SXSW). De bestuurder probeerde in dronken toestand aan de politie te ontkomen.


Creanmehr en het andere slachtoffer, een vrouw wier identiteit nog niet bekend is, zaten volgens de politie op een scooter die werd geschept door de automobilist. De twee bezweken ter plekke aan hun verwondingen.

Het bedrijf Massive Music waar Craenmehr acht jaar werkte, twitterde dit vanmiddag. 'Het is met groot verdriet dat we bekend moeten maken dat onze vriend en collega Steven is overleden op SXSW. We zijn dankbaar voor de jaren die we met hem hebben doorgebracht. Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van Steven.'

Dj Roosmarijn Reijmer van 3FM liet via Twitter weten dat iedereen van 3FM en van VPRO's 3voor12 op het festival ongedeerd is. 'Niemand was erbij toen het ongeluk gebeurde.' Eindredacteur van 3voor12 Willem van Zeeland meldde dat hij in een club om de hoek was, maar op dat moment niets merkte.



Op de vlucht
Volgens de politie reed de auto door een barricade in de Texaanse stad. De wagen reed in op een menigte die zich had verzameld bij concertzaal The Mohawk, waar optredens zouden plaatsvinden. Vijf mensen raakten zwaargewond en zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal optredens werd geannuleerd.

De bestuurder bleek op de vlucht voor de politie. Hij is opgepakt.
Vanuit Nederland is een forse delegatie aanwezig op het festival in Austin. Op muzikaal gebied geven onder meer Mozes and The First Born, Mister and Mississippi, traumahelikopter en Kraak & Smaak optredens. Daarnaast zijn diverse Nederlandse filmmakers, creatieve ondernemers en organisaties als het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op SXSW.


Let op: de beelden bij dit bericht kunnen als schokkend worden ervaren.








Bron
Lees ook: Dader dollemansrit SXSW-festival aangeklaagd
Lees ook: Derde dode door ongeval festival SXSW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten